Vágólapra másolva!
Városi sportnappal ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a nyergesújfalui Zoltek Sportegyesület szombaton, Komárom-Esztergom megyében.

A kerek évforduló alkalmából szervezett ünnepi közgyűlés egyik napirendi pontja a nyílt városi sportnap, ahová várják az érdeklődőket. A sportlétesítmények nyitottak lesznek, szolgáltatásaikat bárki igénybe veheti. A különböző szakosztályok bemutatói mellett egyénileg és csapatokban is megmérkőzhetnek a jelentkezők, a legkisebbeket rajzversenyekkel és ügyességi játékokkal várják a szervezők.

Eddigi tevékenységük elismeréseként a sportegyesületben ketten emlékplakettek kapnak, a 2005. év kiemelkedői sportolóit ajándékutalvánnyal jutalmazzák, de a sportnap legjobbjai is díjazásban részesülnek - mondta el Szabó Mihály, az egyesület elnöke.

Az egyesület Magyar Viscosa Sportegyesület néven alakult meg 1945-ben, amelyet az akkori, nyergesújfalui Magyar Viscosa Rt. támogatott. A sportegyesületet a létesítményekkel együtt a város önkormányzata vette át, új neve pedig Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület lett 1998 áprilisában.

Jelenleg íjász, kick-box, labdarúgó, röplabda, sakk, teke, tenisz, természetjáró és kajak-kenu szakosztályában, mintegy ötszáz tag sportol. Egyéni és csapatversenyeken mind a hazai, mind a nemzetközi és világbajnokságokon is szerepelnek a sportágak képviselői jelentős eredményekkel - tette hozzá az elnök.