Vágólapra másolva!
A két gólt szerző olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes cseh Jaromir Jagr hatékony közreműködésével nyert 4-2-re a New York Rangers a vendég Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) előidényének legutóbbi játéknapján. A hazaiaknál az ex-ferencvárosi Jason Strudwick verekedés miatt összesen 17 perc kiállítást kapott.

A Chicago Blackhawksban Kyle Calder csapata mindhárom találatánál pontot szerzett (2 gól, 1 gólpassz), így ő volt a Columbus Blue Jackets elleni siker főhőse. A Washington Capitals Brian Wilsie duplájával először nyert a felkészülési szakaszban, míg a rivális Pittsburgh Penguins, amely ezúttal pihentette sztárjait, öt meccs óta nyeretlen. A Vas Jánost a tartalékegyütteshez irányító Dallas Stars 4-2-re kikapott a Detroit Red Wings otthonában, a hazaiaknál Kris Draper kétszer volt eredményes a záróharmadban.

Az Ottawa Senatorsban az újonc Brandon Bochanski mesterhármasa mellett gólpasszt is adott a tartományi riválisa Toronto Maple Leafs ellen. Sortársa, Jason Spezza gólt és három gólpasszt ért el. A San Jose Sharks negyedik mérkőzését is megnyerte, ezúttal az Anaheim Mighty Ducks volt a kárvallott. A vesztes gárdában Chris Kunitz triplázott.

A legjobb csatárát, Jeremy Roenicket agyrázkódás miatt elveszítő Los Angeles Kings 2-4 után sorozatban öt gólt lőtt az élő legenda, Wayne Gretzky által irányított és megszakítás nélkül negyedszer kikapó Phoenix Coyotes csapatának. A bajnok Tampa Bay Lightning a 11. pár büntető után kapott ki a vendég Buffalo Sabrestől.

Eredmények, előidény:
New York Rangers - Boston Bruins 4-2
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 3-2
Nashville Predators - Carolina Hurricanes 4-2
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3-2
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2-3, büntetőkkel
Detroit Red Wings - Dallas Stars 4-2
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 7-4
San Jose Sharks - Anaheim Mighty Ducks 6-5
New Jersey Devils - New York Islanders 3-2, büntetőkkel
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 7-4