Vágólapra másolva!
Sérülése után első alkalommal léphetett pályára nemcsak a Pittsburgh Penguins színeiben, de egyben az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban is Jevgenyij Malkin, s az orosz csillag egyből góllal mutatkozott be az NHL-ben. Más kérdés, hogy csapata elbukta a Devils elleni meccset. Nem hibázott viszont a Minnesota Wild, amely hatodik meccsét is megnyerte, s még mindig veretlen az idei szezonban.

Augusztusban hétről hétre beszámoltunk Jevgenyij Malkin históriájáról, a Metallurg Magnyitogorszk orosz csillaga még a nyáron szökött meg csapata finnországi edzőtáborából, s meg sem állt az Egyesült Államokig. Nem zavarta sem az orosz szövetség fenyegetése, se a nemzetközi szövetség esetleges eltiltásától való félelem, a húszéves hokis aláírt a Pittsburgh Penguins csapatához, s csak azért nem mutatkozhatott be eddig, mert kisebb sérülés hátráltatta.

Szerdán aztán eljött a nagy nap, hazai pályán a New Jersey Devils ellen léphetett jégre, s bár a Pingvinek 2-1-es vereséget szenvedtek, az egyetlen gólt Malkin ütötte. (Érdekesség, hogy tavaly a szintén csodagyereknek tartott Sidney Crosby is így kezdett...)

A meccs hőse a Devils kapusa, Martin Brodeur lett, aki Patrick Roy és Ed Belfour után a harmadik olyan kapus lett, aki 450 NHL-győzelmet ünnepelhetett. Brodeur számára ehhez a sikerhez elég volt 13 esztendő is.

Továbbra is hibátlan a Minnesota Wild, amely zsinórban hatodik meccsét nyerte meg: a csapat ezúttal Los Angelesben diadalmaskodott, a győztes találatot a hosszabbítás 25. másodpercében Marian Gaborik ütötte.

Eredmények:
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 1-2 - hosszabbításban
New York Rangers - Nasville Predators 0-3
Washington Capitals - Florida Panters 5-2
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 1-2
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 1-4
Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 2-1
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 4-1.