Kialakult a Stanley-kupadöntő párosítása

Tampa Bay Lightning v New York Islanders - Game Six GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - SEPTEMBER 17: The Tampa Bay Lightning celebrate their 2-1 victory against the New York Islanders during the first overtime period to win Game Six of the Eastern Conference Final during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on September 17, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a New York Islanders csapatát, és 4-2-es összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjébe.

A Tampa már az előző összecsapáson is lezárhatta volna a csatát, azonban kétszeri hosszabbításban kikapott. Most is támadólag lépett fel a Lightning, de az 5. percben, első kapura lövéséből betalált a rivális: Devon Toews jól mozgott el hátvéd helyéről, az Anders Lee-től kapott passzal elfektette Andrej Vaszilevszkij kapust, majd a kaput megkerülve volt eredményes. Bő két perc múlva egyenlített a Tampa. A szlovák Erik Cernak lövése csúnyán kipattant előre a másik orosz hálóőrről, Szemjon Varlamovról, és a berobbanó Victor Hedman nem hibázott. A svéd légiósnak ez volt a kilencedik találata a playoffban, ez minden idők harmadik legjobb teljesítménye védőtől.

A továbbiakban is hatalmas nyomás nehezedett a New York-i kapura, ám Varlamov ekkor már remekelt, egyszer pedig a kapuvas segítette ki.

A folytatásban is szinte felborult a pálya, a Szigetlakók - akik négy percnyi emberhátrányuk alatt hősiesen védekeztek - csak a második harmad második felében tudtak támadni, egyszer a kapuvasat találták el.
Az alapjátékidő hajrájában Andy Greene magas bottal véletlenül megütötte Nyikita Kucserov arcát, így a Tampa megint emberelőnybe került, amely áthúzódott a hosszabbításra, de a Lightning nem élt a lehetőséggel, sőt, Brock Nelson kiugrás után majdnem megnyerte a meccset az Islandersnek.

A 74. percben viszont már eldőlt a párharc:

Barclay Goodrow kapu mögül visszatett korongját Anthony Cirelli úgy ütötte a kapuba, hogy a korong a jobb kapuvasról Varlamov bal sarkára, onnan pedig a gólvonal mögé csúszott. Varlamov 46, míg honfitársa, Vaszilevszkij 26 lövést hárított.

A 2015 után ismét döntős Tampa a Dallas Starsszal vívja a finálét az edmontoni buborékban. A párharc magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődik.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő, 6. mérkőzés:
New York Islanders- Tampa Bay Lightning 1-2, hosszabbítás után
A párharcot 4-2-es összesítéssel a Tampa nyerte.