Vágólapra másolva!
Lisa Byington személyében az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban címvédő Milwaukee Bucks elsőként foglalkoztat teljes állásban egy női kommentátort.

A wisconsini csapat, amelyik idén nyáron kereken 50 év elteltével tudott újra bajnoki címet nyerni, ráadásul nem csupán a kosárlabdában vált úttörővé Byington kinevezésével, hanem az összes férfi Major ligát (NBA, NHL, NFL, MLB) tekintve is elsők lettek a döntésükkel.

Lisa Byington a Bucks korábbi All-Star-válogatott klublegendájával, Marques Johnsonnal fogja közvetíteni a Bucks meccseit a Bally Sports Wisconsin csatornán.

A férfiak uralta szakmában (pálya szélén azért már gyakran feltűnnek hölgyek is, akik a meccsek utáni interjúkat csinálják a játékosokkal, vagy éppen szakkommentátorként működnek közre) Byington igazi legendának számít. Az anno a Northwestern Egyetemen focizó és kosarazó hölgy 2017-ben az első nő volt, aki a férfi egyetemi kosárlabdaliga csúcsának számító Big Ten konferenciában főállású kommentátor lehetett, sőt ugyanebben az évben márciusban a rájátszás (March Madness, azaz márciusi őrület, az USA egyik legnagyobb sporteseménye, amkor az ország több pontján egy időben rendezik a megannyi divízió rájátszását egészen az országos döntőig bezárólag) során is ő volt az egyik kommentátor az országos CBS és Turner Sport csatornákon. De karrierje során dolgozott már az ugyancsak országos Fox Sportsnál és az ESPN-nél is.