Meghalt az Ottawa Senators ukrán származású tulajdonosa

2018 NHL Draft - Round One GettyImageRank3 National Hockey League Vertical SPORT ICE HOCKEY
DALLAS, TX - JUNE 22: Eugene Melnyk attends the first round of the 2018 NHL Draft at American Airlines Center on June 22, 2018 in Dallas, Texas. Bruce Bennett/Getty Images/AFP (Photo by BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
62 éves korában meghalt Eugene Melnyk, az észak-amerikai profi jégkorongligában, az NHL-ben szereplő Ottawa Senators tulajdonosa.

Melnyk halálának okát nem közölte a kanadai klub, az ugyanakkor közismert volt, hogy hosszú ideje küzd betegséggel, 2015-ben májátültetésen is átesett.

Az ukrán származású üzletember 2003-ban vette meg a csőd szélén álló nagy múltú csapatot, amely a következő években rendre a Stanley-kupa egyik esélyesének számított, 2007-ben döntőbe is jutott, azonban 4-1-re kikapott az Anaheim Duckstól, míg tíz évvel később a Keleti Főcsoport döntőjében maradt alul 4-3-ra a későbbi bajnok Pittsburgh Penguinsszel szemben.

Melnyk elkötelezett hokirajongó volt, ahogy azt Gary Bettman, a liga első embere is kiemelte méltatásában. Az üzletember a Senators mellett tulajdonosa volt az AHL-ben szereplő farmcsapatnak, a Belleville Senatorsnak, míg korábban a Toronto St. Michael's Majors volt a tulajdonában.