Csillagászati szerződést írt alá a minden rekordot tartó NBA-edzőlegenda

2023.07.09. 21:49

Öt évre szóló, 80 millió dolláros szerződést írt alá az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, azaz az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich.

A 74 éves szakember főedzőként 1996 óta irányítja a texasi csapatot, amellyel összesen öt bajnoki címet nyert, valamint háromszor választották meg az év edzőjének. 2021-ben a tokiói olimipán ő irányította az aranyérmes amerikai csapatot.

Popovich az új szerződéssel máris letaszította a kereseti lista éléről a Detroit Pistonshoz júniusban aláíró Monty Williamset.

A szerb és horvát szülők gyermekeként már az Egyesült Állaokban született Pop az egyetemen még játszott (1970-ben végzett a Légierőnél), de már 1973-ban edzőnek állt. Az aktív edzők között az NBA-ben ő tartja a legtöbb lejátszott mérkőzés (2127) a legtöbb győzelem (1366) és a legtöbb vereség (766) rekordját is, valamint ő az egyetlen aktív főedző, akit már beiktattak a kosárlabda Hírességek Csarnokába. Természetesen ő a leghosszabb ideje az NBA-ben dolgozó edző jelenlegi listáról, és, ha kitölti öt évre szóló szerződését, akkor beállíthatja Lenny Wilkens 32 idényes rekordját, és minden bizonnyal megdönti 2487 alapszakasz meccses rekordját is.

Ajánlataink