Az elképesztő bravúr küszöbén állt, ehelyett közröhej tárgya lett minden idők egyik legrosszabb csapata

Monty Williams, Detroit Pistons, NBA, edző
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - DECEMBER 15: Head coach Monty Williams of the Detroit Pistons reacts during the second quarter against the Philadelphia 76ersat the Wells Fargo Center on December 15, 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Detroit Pistons együttese magyar idő szerint péntek hajnalban elszenvedte sorozatban a 28. vereségét is a bajnokságban, ezzel beállította a rekordot, amit a 2015-ös Philadelphia 76ers tartott a negatív szériájával.

A Pistons számára hihetetlen bravúr kellett volna ahhoz, hogy ne legyen meg a 28. vereség egymás után, hiszen a ligaelső Boston Celtics otthonába látogatott a csapat. Ám csodák csodájára a második negyed hajrájában 66-45-re, azaz 21 ponttal vezettek a vendégek, így

a kosárvilág készülhetett a szenzációra. A Celtics azonban felébredt, és már a harmadik negyed végére kiegyenlített.

A negyedik negyed aztán döntetlennel zárult, így jöhetett a hosszabbítás, ott viszont már nem volt kérdés, hogy a Boston fog (végül 128-122-re) nyerni.

Monty Williams is alig hiszi el, hogy mit művel idén csapata, a Detroit Pistons Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Tim Nwachukwu

Megvan a rekordbeállítás

A sikerével a Celtics a 30. meccsén már a 24. győzelmét aratta a szezonban, ezzel továbbra is övé a legjobb mérleg a ligában.

A Pistons viszont a 2-1-es mérlegből immáron 2-29-es mutatót csinált, azaz sorozatban a 28. vereségét szenvedte el.

Ilyen negatív szériát korábban csak a Philadelphia 76ers produkált, amely a 2014-15-ös idény végén 10, a 2015-16-os szezon elején pedig 18 vereséget szenvedett. A 2023-as évben a Detroit Pistons az utolsó találkozóját a Toronto Raptors ellen játssza hazai pályán, egy ottani vereséggel tehát az év utolsó napján meglehet a minden bizonnyal nem kívánt rekorddöntés.

A háromszoros NBA-bajnok Pistons szörnyű teljesítményét ráadásul tetézi, hogy olyan sztárok játszanak a csapatnál, mint Cade Cunningham vagy Bojan Bogdanovic,

a kispadon pedig Monty Williams révén egy évi 13,5 millió dolláros fizetést kapó szakember ül,

amely összeg a legmagasabbnak számít a liga edzői között.