Maradona: Írj, amit akarsz, de hagyj ünnepelni

Vágólapra másolva!
Tíz percig válaszolt Diego Maradona a sajtó kérdéseire az argentin továbbjutás után: csak ünnepelni szeretett volna, nem akart rögtön a meccs után a németekkel foglalkozni. Higuaín - az argentin Clarín tudósítójának kérdésére - égből kapott ajándéknak nevezte gólját, Messi pedig beismerte, hogy nem érezte magát annyira jól a pályán.
Vágólapra másolva!

"Írj, amit akarsz arról, hogy mit gondolok Németországról. Hagyd, hogy élvezzem a győzelmet, majd holnap gondolok Németországra" - nyilatkozta vidáman az argentin válogatott vezetője a 3-1-es győzelemmel végződött nyolcaddöntő után egy újságírói kérdésre. Maradona Nicolás Burdisso teljesítményét dicsérte, és kijelentette, hogy ragyogó a kapcsolata 23 játékosával, miközben nincsenek nála kezdők és cserék, mindenki egyforma.

Amikor a sajtó a lesgólról faggatta, Maradona felhasználta az alkalmat, nem védekezett, hanem támadott. "Ugyanazt érzem én, amikor Messit nem engedik játszani, amikor brutálisan lerúgják, és a bíró nem mond semmit" - méltatlankodott, hozzátéve, hogy amikor a Barcelona csillagánál van a labda, akkor sokan egyből lábra, és nem a labdára mennek. "Engem sokkal jobban izgat az, hogy Messi ne sérüljön meg, mint az, hogy egy asszisztens elnéz egy lest" - mondta.

Messi szerint az argentin csapat játéka provokálta ki a mexikóiak hibáit, amelyeket aztán kihasznált a dél-amerikai csapat. A helyi sajtó által Bolhának hívott futballista bevallotta, hogy nem érezte magát olyan jól a pályán, mint korábban. "Ez más meccs volt, mint a korábbiak, nem volt nálunk annyit a labda" - mondta. Tévez első, lesből szültetett góljáról azt nyilatkozta, hogy ő a kaput célozta, de feltűnt "Carlitos", aki befejezte az akciót. "Talán akkor is gól lett volna, ha nem teszi bele a fejét. De megtörtént, gól lett, és ez megnyugtatott minket" - emlékezett.

Higuaín jó ellenfélről beszélt az argentin Clarín interjújában. "Lepottyant egy ajándék az égből, én meg ki tudtam használni" - mondta lesipuskás találatáról. Mivel szerinte a csatár a gólból él, nagyon elégedett az eddigi néggyel. Belátja, hogy Argentína 3-0 után átengedte a pályát Mexikónak, de ez nem előre tervezett visszavonulás volt, hanem így hozta a meccs dinamikája.