Vágólapra másolva!
A világbajnoki döntő első félidejében Gonzalo Higuain a német kapuba lőtte Ezequiel Lavezzi beadását, majd nekiiramodott, és az esemény rangjához méltó gólörömöt produkált. Mivel szemmel láthatóan lesen volt, rajta kívül mindenki tudta a világon, hogy a gól érvénytelen. Az internet népe lecsapott. 
Vágólapra másolva!

Az argentin csatár a mérkőzés 30. percében már nem hibázta el az előtte adódó ordító ziccert (kilenc perccel előtte bezzeg igen, pedig az sem volt kicsit), de hiába lőtt Manuel Neuer kapujába, egyméteres lesen volt Lavezzi beadásának pillanatában, így a gól természetesen érvénytelen volt.

Az esetet szabad szemmel is gyorsan meg lehetett ítélni a képernyők előtt, de helyszíni tudósítónk jelezte, hogy Higuain mellett a stadion argentin érzelmű része is fél percen keresztül ünnepelt tébolyultan, mire mindenkinek leesett, hogy az asszisztens már régen behúzta a lest.

Az internet népénél nincs gonoszabb, a mémgyárak természetesen azonnal rávetették magukat szegény Higuain gólörömére, és csapágyasra hajtották a témát. Az SBNation szerint például a helyszínen is tisztán látszott, hogy lesről született a gól, ezt csak egy valaki nem vette észre.

Természetesen nem maradhatott ki az obligát Forest Gump-jelenet sem, ha már Higuain is stadionkörre indult a gólja után.

Gyorsan ébredt a TrollFootball is.

Az internet másik felkapott témája persze Lionel Messi volt, aki annak ellenére megkapta a vébé legjobbjának járó elismerést, hogy a döntőben szinte teljesen láthatatlan volt. Az argentin zseni is kapja az ívet, a szurkolók például megmondták, milyen elismerést érdemel Aranylabda helyett.

A vébé hivatalos Vigasztaló Embere (és szerintünk a döntő legjobbja), Bastian Schweinsteiger.

Szóljon, akit meglepett, hogy ez a kép is megihlette a mémgyárat.