Borúlátó az osztrák közvélemény

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Népszava

Kiküldött munkatársunk telefonjelentése Bécsből


Hanappi a vasárnapi osztrák-magyar mérkőzésről

Bécsben (mint eddig minden osztrák-magyar labdarúgó-mérkőzés előtt) a fő beszédtéma a vasárnapi nagy találkozó. Akikkel csak beszélgettem, mind elismeréssel nyilatkoznak a magyar válogatottról, kiváló szereplésükről, külföldön elért újabb győzelmi sorozatunkról.

www.sportmuzeum.hu

Grosicsot rettegi az osztrák futballszakma




A magyarok ismét feljövőben vannak, hangsúlyozzák az osztrák szurkolók - bár úgy vélik, hogy Párizsban majdnem meglepetés született. Érdekes, hogy a bécsiek ezúttal biztos magyar győzelmet várnak a Páter-stadionban.
Nagyon gyenge az osztrák válogatott - keseregnek a bennfentesek. - A legjobbak mind elhagyták az országot. Ocwirk is Olaszországban rúgja majd a labdát... Ráadásul sok a sérült, az utánpótlás pedig még messze van sz igazi futballjátéktól. De legalább Wagner újra játszik.

Az osztráklapok részletesen egyelőre nem foglalkoznak a vasárnapi mérkőzés esélyeivel, mert még mindig a magyar csapat párizsi győzelméről írnak. Egyöntetűen Bozsikot emelik ki, mint a mezőny legjobbját.


Az osztrák válogatott-keret tagjai kedden és szerdán is edzést tartottak a vasárnapi mérkőzés színhelyén, a Práter-stadionban. Végignéztem a szerdai edzésüket, ahol Giessert kivéve az A-keret tagjai valamennyien részt vettek. Az osztrák fiúk - Molczer edző vezetésével - könnyű gimnasztikai és labdakezelési gyakorlatokat végeztek. Az edzés alatt beszélgettem Josef Argauerrel, az Osztrák Labdarúgó Szövetség válogató bizottságának elnökével. Argauer, aki nem is tagadja, hogy nagy összeállítási gondokkal küzd, a következőket mondotta:
- Nehéz mérkőzésünk lesz vasárnap a magyar válogatottal. Mert a magyar csapat ismét jól együtt van. Olyan játékosokkal rendelkezik a többi között, mint Grosics, Sándor és Bozsik, akit különben Európa legjobb labdarúgójának tartok.

Hanappi sem biztos a vasárnapi meccs eredményében

És az osztrák csapat?
- Sajnos, nagy balszerencsénk van. Legjobb játékosaink közül Barshaudt, Körner II. beteg. Játékukról szó sem lehet. Giesser kedden még részt vett az edzésen, ma azonban már nélkülöztük őt. Vasárnapi játéka bizonytalanná vált. A végleges csapatot a csütörtöki edzés után állítom össze.
A szerdai edzés közben néhány percig beszélgettem. Hanappival is, az osztrák válogatott egyik legjobbjával.
A fiatal, szőke fiú lehangoltan és nagyon szűkszavúan nyilatkozott.
- Nincs együtt az osztrák válogatott! Biztos vagyok a magyarok győzelmében. A magyarok Párizsban olyan francia válogatottat vertek meg, amelynek játéka sokkal erőteljesebb és gyorsabb, mint a mienk.
- Így beszélt Hanappi - egyetértésben a válogató bizottság elnökével!

A bécsi sportbarátok, játékosok és sportvezetők - a borúlátó hangulat ellenére - szeretettel várják a magyar fiúkat, akik Svájcból pénteken érkeznek az osztrák fővárosba.

Timmer József

Korábban a Szabad Neten: