Szavazzon, mintha könyvből olvasná!

Vágólapra másolva!
Aki nem követte figyelemmel a politikai eseményeket az elmúlt ciklusban, az kénytelen most, az utolsó napokban felkészülni a választásokra. Nagy felelősség! Mi ajánlunk néhány segédanyagot, bár tárgyilagos mű kevés található a szakirodalomban.
Vágólapra másolva!

Fotó: FókuszOnline
Petőcz György "Csak a narancs volt" Csak a narancs volt" itt

Akik a politikát/politológiát tudományos alapon, statisztikai adatok elvont szűrőjén keresztül is szívesen fogyasztják, azoknak ajánlható Tóth Csaba és Török Gábor munkája, a "Politika és kommunikáció". A Századvég kiadványa a politikai napirend alakulását és az azt befolyásoló tényezőket elemzi, tudományos dolgozatnak kijáró távolságtartással. A könyv megrendelhető itt.

Kevésbé távolságtartó a Lázár A. Tibor által szerkesztett "4 év tévúton" című könyv. A kötet tanulmány- és cikkgyűjtemény, nagyobbrészt baloldali szerzőktől, bár érezhető a törekvés a kiegyensúlyozottságra. Tamás Gáspár Miklós, Hegyi Gyula, Agárdi Péter, Szegvári Katalin, Vásárhelyi Mária, Lengyel László vagy Mészáros Tamás mellett Kupa Mihály, Raskó György, Debreczeni József is szót kap. A tanulmányok hangneme általában higgadt, elemző, de a kötet világos üzenete kiolvasható a címéből. A "4 év tévúton" megrendelhető itt.

Egyértelműen az Orbán-kormány mellett teszi le viszont a garast az a két, néhol pamflet hangvételű kötet, amely a Budapest Business Klub támogatásával jelent meg. A mindkét kötetet jegyző Kovács Tibor "A polgári kormányzás négy éve" című füzetben gyakorlatilag a politika minden területén támogatóan elemzi a kormány tevékenységét, míg a másik könyv ("Két év a kormányrúdnál") a Horn-kormány és az Orbán-kormány tevékenységét veti össze. "A polgári kormányzás négy éve" megrendelhető itt, a "Két év a kormányrúdnál" pedig itt.

Más szempontból érdemes tanulmányozásra Vaszari András "Politikai marketing" című munkája. Ez inkább aprólékos marketingtankönyv. Nemcsak akkor hasznos azonban, ha el kívánunk indulni szűlőfalunkban a polgármester-választáson, hanem arra is alkalmas, hogy megértsük, milyen üzeneteket milyen okból próbálnak eljuttatni hozzánk a pártok. A könyv megrendelhető itt.

A végére pedig egy ínyencfalat: Kónya Katalin (foglalkozása: genodinamikus) "Orbán vagy Medgyessy" című munkája a két miniszterelnök-jelölt, illetve környezetük részletes horoszkópját és ezoterikus profilját nyújtja. A kötet megrendelhető itt.

Korábbi ajánlataink:

Rock, csajok, pasik, lovak: könyvek

Könyvek széplelkeknek