Harry Potter és a titokzatos kefelevonat

Vágólapra másolva!
Egy dél-angliai mezőn akadtak rá az új Harry Potter regény két kefelevonatára, annak tervezett kiadása előtt másfél hónappal, írja az angol Sun. A lelet eredete egyelőre rejtély, a papírokat a Sun tervei szerint egyszerűen visszaadja a kiadónak.
Vágólapra másolva!

A Sun című brit napilap keddi számában megjelent cikk szerint Suffolk grófságban, a Clays nyomda közelében talált rá a példányokra egy családapa. Eleddig a hír meglehetősen hihetetlennek tűnik, a Sunnak azonban a hatalmas titkolózás ellenére sikerült kiderítenie, hogy pontosan ebben a nyomdában kellett volna hamarosan beindulnia az új epizód, a Harry Potter és a Főnix Rendje több millió kötete kinyomtatásának.

A családapa a Britanniában bevett szokás szerint elsőként a bulvárlapokhoz fordult, hogy pénzt is láthasson az esetből. A Sun persze kapva kapott az ötleten, és egy újságíróját küldte a helyszínre, hogy bizonyosodjon meg a papírok valódiságáról. A bulvárlap állítása szerint az eredetiséghez kétség sem férhet.

A két kefelevonat jelenleg a Sun birtokában van, vissza akarja juttatni őket a Bloomsbury kiadónak. Ezzel együtt nem szándékozik részleteket kiszivárogtatni a nagy érdeklődéssel várt regény tartalmából. Azt egyelőre nem tudni, ki és miért varázsolta a csak június 21-én megjelenő ötödik Harry Potter kötetet a mezőre, ahogy azt sem, születik-e feljelentés a világ talán legértékesebb kefelevonatának hanyag kezelése kapcsán.