Vágólapra másolva!
A Sziget teljes költségvetésének mintegy öt százalékát teszi ki az állami támogatás, és hogy életben maradjon a fesztivál, "ahhoz nagyon kockáztatni kell és nagyon szerencsésnek kell lennünk" - mondta Müller Péter Sziámi, a Sziget Fesztivál alapítója.
Vágólapra másolva!

Müller Péter Sziámi, a rendezvényt szervező Sziget Kft. egyik tulajdonosa, bízik abban, hogy jó lesz az időjárás: "Ha ezáltal sokan jönnek el, akkor nyereséges lesz az idei fesztivál". Hozzátette, az már jó jel, hogy elővételben elkeltek a hetijegyek, ez korábban még sosem fordult elő.

Az idén a tavalyinál 20 százalékkal több, 1,8 milliárd forint a Sziget költségvetése, ennek 60 százalékát a jegybevételekből fedezik.

Már az első napon látszik, hogy nagyon sok politikus lesz ott a Sziget Fesztiválon. Csak az első nap három miniszter és a főpolgármester látogat ki a Hajógyári-szigetre. Ezzel kapcsolatban Müller Péter Sziámi azt mondta: nem szabad elfelejteni, hogy a Sziget nem állami vagy PR-rendezvény, hanem "magánházibuli: akármilyen marha nagyra nőtt, ez még a mai napig olyan, mint egy szülinapi buli, és azt hívjuk meg, aki nem zavarja meg a partit és a barátok barátja".

"Kevés az az ember, aki csodálkozik vagy felháborodik azon, hogy egy politikus idejön. Jöhet azért is, mert érdekli a Sziget, jóhiszeműek vagyunk. Azt viszont az elején kimondtuk, hogy a Szigeten semmiféle ideológiai propaganda nem megengedett, tehát nyilvánosan, színpadon, térítő jelleggel nemcsak politikusok nem lehetnek itt, hanem senki" - fogalmazott. Mint mondta, "mindenki megmutathatja magát, de sem vallási, sem másfajta eszmei hittérítést nem szabad folytatni a Szigeten. Amúgy ez becsület dolga, mert azt is el tudom képzelni, hogy ezt már áthágták, nyilván nem rendőrök vagyunk, csak ezt várjuk a vendégeinktől. Például a civil szervezeti pályázatokon ez feltételként szerepel" - hangsúlyozta Müller Péter Sziámi.