Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Premierhalasztás a washingtoni orgyilkos miatt
2002. október 14., hétfő, 13:55|Utolsó módosítás: 2002. október 14., hétfő, 14:59

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az amerikai főváros környékén ismétlődő orgyilkosságok miatt várhatóan elhalasztják Colin Farrell és Kiefer Sutherland új filmjének bemutatóját. A tervezett mozi egy rejtekhelyéről lövöldöző bűnözőről szól, aki telefonfülkébe csalja áldozatát, hogy végezhessen vele.


A 20th Century Fox filmstúdió vezetői azon gondolkodnak, elhalasztják a Colin Farrell és Kiefer Sutherland főszereplésével készült Phone Booth (Telefonfülke) című thriller november 15-re tervezett bemutatóját. "A helyzetet épp most értékeljük" - nyilatkozta a Fox szóvivője, aki további részleteket nem árult el a tervezett film jövőjéről.

Az esetleges halasztás oka, hogy a film cselekménye kísértetiesen hasonlít az utóbbi hetek washingtoni sorozatgyilkosságának eseményeire. Az alkotás egyik sztárja, Colin Farrell a történetben bemegy egy telefonfülkébe, hogy felvegye a csengő készüléket, de rájön, egy orvlövész célpontja. A valóságos orvlövész, aki a rendőrség gyanúja szerint magányos gyilkos, október 2-a óta tíz embert lőtt le az utcán, közülük nyolcan meghaltak. Az Egyesült Államok fővárosában uralkodó félelem miatt nem csak az új film bemutatóját, hanem számos társadalmi eseményt is töröltek, sokan pedig nem mernek kimozdulni az utcára.

Nem a Phone Booth lenne az első film, amelynek bemutatását az aktuális, tragikus események miatt elhalasztják. A szeptember 11-i terrortámadások után több más alkotást sem akartak megjelentetni, mert a készítők attól tartottak, túl sok hasonlóság van a kitalált történetek és a valóság között.

Ez volt az oka, hogy Arnold Schwarzenegger akciófilmjét, a Collateral Damage-et is később, 2001 október helyett idén februárban kezdték játszani a mozik. A Magyarországon Az igazság nevében címmel bemutatott filmben a főszereplő feleségét terroristák bombája öli meg, ami a készítők szerint sérthette volna a nézők érzéseit. Szintén a mozilátogatók érzékenységével magyarázták a producerek, hogy miután Amerika szerte megszaporodtak gyermekrablások, késleltették a Trapped című film bemutatását. A végül idén szeptember 20-tól forgalmazott alkotás forgatókönyvírója ugyanis egy fiatal lány elrablásáról szóló történetet talált ki.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás