ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Ingatlanügynökök verték meg az Oasist
2004. május 5., szerda, 11:42|Utolsó módosítás: 2004. május 13., csütörtök, 15:51

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Oasis frontemberét, Liam Gallaghert nem gengszterek, hanem egyszerű ingatlan-tanácsadók és számítógépes programozók bántalmazták - állítja a müncheni rendőrség.


Forrás: EPA
Liam Gallagher
Ajánlat
Az Oasis hivatalos oldala
Oasis dalszövegek
Letölthető Oasis-számok
Oasis-poszterek
Interjú Liam Gallagherrel

A másfél évvel ezelőtti esetről a rendőrség azt is elárulta, hogy aznap este Gallagher kokaint is vett magához, és már teljesen részeg volt, mikor a mészárlás elkezdődött a város egyik luxusszállójához tartozó szórakozóhelyen.

Az énekes öt támadóját most súlyos testi sértéssel vádolják, ugyanis a verekedésben Gallagher egyik szemfogát is elvesztette, valamint a szórakozóhely berendezését is porrá zúzták.

Ennek ellenére a harmincegy éves Gallaghert is bíróság elé állíthatják, mondta Anton Winkler, München városának vezetőnyomozója.

"Mind közül ő volt a legnehezebb eset" - tette hozzá a rendőrnyomozó. "Még egy rendőrnek is nekitámadt, aki éppen békíteni próbálta a verekedőket. Ha az ügy végére érünk, súlyos bírságot kell majd fizetnie, de akár felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat" - hangsúlyozta a nyomozó.

A rendőrség tájékoztatása szerint Gallagher vértesztje nem csak azt mutatta ki, hogy nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, a vérében kokaint is találtak, habár letartóztatása pillanatában nem volt nála kábítószer.

Az Oasis többi tagját szintén gyanúsítják, az ügy során akár őket is bíróság elé idézhetik.

A verekedés 2002. december elsején történt. Közvetlenül az incidens után a rendőrség azt gyanította, hogy Gallaghert és másik három személyt egy maffia-tagokból álló helyi banda verte el alaposan.

A férfiak "Matera" néven foglaltak asztalt a szórakozóhelyen, ami egy kisebb hírnevű, helyi bandavezér neve - ez a motívum hónapokra rossz irányba terelte a nyomozást.

A rendőrségi jelentésben az áll, hogy a verekedés akkor tört ki, amikor az Oasis tagjai mogyoródarabokkal kezdték el dobálni az üzletembereket. Nevüket nem adta ki a müncheni rendőrség, de azt lehet tudni, hogy mindannyian 32 és 38 év közöttiek voltak.

Az együttes inzultálására először az "üzletember-kommandó" vezetője, bizonyos Christian W. válaszolt: egy rézzel kivert hamutállal egyből kiütötte az Oasis két testőrét. A rendőrség szerint az esetre több mint ötven tanú van, tehát biztosra vehető, hogy bírósági per indul az ügyben.

Az üzletemberek ügyvédei fel vannak háborodva, mivel elképzelhető, hogy Gallaghert és a többieket be sem idézi a bíróság - ez főleg azok után meglepő, hogy a frontember az egyik helyszínre érkező rendőrrel is összeverekedett, és a többi járőrt is obszcén jelzőkkel illette.

"Az az érzésünk, hogy megússzák az egész balhét, holott eredendően ők provokálták a verekedést" - mondta az egyik üzletember védőügyvédje.

Gallagher közvetlenül az incidens után már kifizetett mintegy 170 ezer fontnyi bírságot. Ez az összeg lehet, hogy elég lesz arra, hogy a nyomozóiroda ne indítson újabb vádakat ellene.

A botrányos este után az Oasis németországi turnéját azonnal lemondták, és Gallagher - miután átesett egy sürgősségi fogműtéten - visszarepült Angliába.

A nyomozásban érintett iroda szerint az eddigi rendőrségi jelentések és a szemtanúk vallomásai már több mint ezer oldalra rúgnak.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!