ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nincs több koncert a diszkótűz után
2005. január 6., csütörtök, 9:29|Utolsó módosítás: 2005. január 6., csütörtök, 12:42

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Buenos Aireshez tartozó Once nevű negyed egyik szórakozóhelyén, egy helyi rockegyüttes koncertjén csaptak fel a lángok, múlt csütörtökön. A Los Callejeros nevű formáció túlélte, ellenben a menedzser felesége a helyszínen meghalt, sokakat még kórházban ápolnak füstmérgezéssel és égési sérülésekkel. A népszerű zenekar tagjai sokkos állapotban vannak, minden koncertjüket lemondták.


Ajánlat
Interjú az együttessel (spanyol)
Bővebben a tűzesetről (spanyol)
A banda honlapja

Sajtójelentések szerint az ezerötszáz fő befogadására alkalmas teremben akár hatezren is lehettek a tűz éjszakáján. Az argentin főváros polgármestere, Anibal Ibarra szerint a szerencsétlenség a közönség felelőtlen viselkedésének, a helyiség túlzsúfoltságának és annak is betudható, hogy zárva volt a vészkijárat. Két napra rá száznyolcvankettőre emelkedett a diszkótűz áldozatainak száma. A péntek virradóra történt szerencsétlenségben hétszázan sérültek meg, közülük többen válságos állapotban vannak.

A Callejeros együttes a Buenos Aireshez tartozó Villa Celina egyik "kerületi rockcsapata" - írja a Terra 3. A banda 1995-ben alakult, de legnagyobb sikerüket a legutóbbi albumukkal, a Presión című lemezzel aratták - így több helyen is szeretettel fogadták őket a közel negyvenmilliós országban. Bár a tagok szerencsésen megmenekültek, érthető módon úgy döntöttek, hogy egy darabig mindenképp felfüggesztik a koncertezést.

Az együttes klasszikus rockfelállásban zenél, akárcsak a Beatles, de a gitárok mellé néha beszáll egy szaxofon is. Lennonék zenéje mellett Chuck Berry és a Rolling Stones inspirálta őket. Eleinte Río Verde néven üzemeltek, majd 1997-ben Los Callejerosra váltottak. 2000 óta (akkor új gitáros jött a távozó helyére) ugyanaz a formáció.

A sok áldozatot követelő tűz, mely a República Cromanón nevű szórakozóhelyet is eltüntette, az együttest is sokkolta. A tagok ugyan megúszták fizikai sérülés nélkül, de a banda menedzserének felesége meghalt a tűzben, ugyanakkor sógornője - az énekes húgával együtt - még mindig kórházban van, égési sérülésekkel.

"A srácoknak ez egy év végi buli lett volna, korábbi lemezeik dalait akarták játszani. Pato (az énekes) mindig megkéri a rajongókat, hogy ne dobáljanak petárdákat a koncertjeiken. Ez egy katasztrófa. És hiába akad majd egy bűnös, aki miatt ez megtörtént, az áldozatok életét már nem adja vissza senki" - magyarázta keserűen Florencia Aprile, a Callejeros lemezcégének marketingese.

A tagok szerint sajnos gyakori, hogy a rajongóik pirotechnikai eszközökkel érkeznek a bulikra, bár a tömegben, koncerteken történő petárdázás ott is tiltott. A zenekar közölte, hogy nincsenek abban az állapotban, hogy a következő hetekre tervezett koncerteket megtartsák, így a Cosquín Rock nevű fesztiválon - Argentínában épp tomboló nyár van - sem lépnek fel.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!