Arancini / szicíliai, hússal töltött rizsgombóc

arancini nagy
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Elkészítési idő: nettó 60, bruttó 90 perc

Hozzávalók:

a rizsbe:

• 1/2 kg rizs

• 50 g reszelt parmezán

• 2 egész tojás

• alaplé

• a töltelékbe:

• 30 dkg darált hús

• 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

• 1 db lecsöpögtetett, felkockáztt mozzarella

• só, bors

• 1/2 csokor friss zsálya

a panír:

• tojás

• liszt

• zsemlemorzsa

• olívaolaj a sütéshez

Alaplében puhára főzöm a rizst, hagyom kihülni, sózom, aborsozom, belekeverem a sajtot, tojást

Üvegesre párolom a hagymát, zsírjára sütöm rajta a darált húst

A felkockázott mozzarellát a húshoz keverem, nem olvasztom, nem sütöm

A rizsből mandarinnyi, vagy kisebb narancsnyi gombócot formázok.

A gombócba egyik ujjammal hegyes lyukat fúrok.

A lyukat ügyesen bezárom az ujjaimmal ráhajtogatott rizzsel.

Klasszikusan panírozom a gombócokat, liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa

Tűzforró olívaolajban szép aranybarnára sütöm, tűzforrón tálalom