Töltött chile ancho

chile ancho
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc, plusz 25 perc sütési idő

Alapanyagok:

  • 10 db chile ancho (fejenként 3) 24 órára vízbe áztatva
  • 20 db koktélparadicsom
  • 10 db újkrumpli leforrázva
  • 0,5 kg bekevert chorizohús
  • 0,5 kg zsíros sajt, pl. gouda
  • 0,5 l tejszín

A chorizóhúshoz:

  • 1/2 kg dagadó (bárányból izgalmasabb)
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csapott teáskanál durvára őrölt feketebors
  • 1 csapott evőkanál kiváló minőségű, édes fűszerpaprika
  • Fél csapott teáskanál csípős fűszerpaprika (portugál piri-piri, ez volt itthon)
  • Fél csapott evőkanál apróra vágott, friss oregánó
  • Fél csapott teáskanál cukor
  • Fél evőkanál ecet (balzsamot szoktam használni)
  • só ízlés szerint

A paprikákat felvágom, kierezem, kiszedem a magházat, magokat.

Megtöltöm egy darab sajttal, egy félbevágott újkrumplival, a chorizóval, és egy tepsibe sorolom.

A paprikák közé teszem a paradicsomokat, felöntöm a tejszínnel és 180 fokos sütőben 25 percet sütöm.

A szárított paprika hajlamos összeaszni, azt érdemes felügyelni és ha nagyon párolog a tejszín, utántölteni.

A koktélparadicsomokat elő lehet grillezni, éppen csak fonnyadásig.