Iszonyatosan drága, de csodás gasztroajándékok

drága ajándékok
Vágólapra másolva!
Mindegy, mennyibe kerül? Vagy egész évben erre gyűjtött? Nyolc konyhai eszköz, vagy alapanyag, amiket mi megvásárolnánk, ha nem egy egész karácsonyt kellene lemenedzselni egyetlen árából. Illetve több karácsonyt. Pontosabban egyes tárgyak esetében egész életünkben nem költöttünk ennyit a karácsonyra, és vettünk már elnyűhetetlen munkaeszközöket -autókat, laptopokat- az árukkal megegyező összegért.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Kitchen Aid Artisan robotgép 199 990 Ft
Tizenegykilós robotgép, ezzel talán mindent elárultunk. Amikor a világvége mindent lebont körülöttünk, ezek még ott fognak állni a konyhákban, és dagasztanak, húst darálnak, kolbászt töltenek, habot vernek önállóan, egyedül. A kiegészítők segítségével ezek a gépek minden más konyhai eszközt képesek egy emberként kiváltani, de a magas vételár csak akkor lesz indokolt, ha ki is válthatnak. Tehát ez a nagy konyhát vivő, nagy családot váró, etetők gépe. Vagy azoké, akik szeretik a státuszszimbólumokat, a tucatnyi árnyalatot felvonultató színválaszték is erre a sorsra ítéli ezt a terméket.

Forrás: Táfelspicc

Le Creuset öntöttvas lábos 79 000 ft (34 cm átmérőjű)
Aki rafkós, kimegy egy használtpiacra, vagy a nagymama padlására és huszadáron vesz egy ilyet. De akinek nincs szerencséje, cserébe akar egy lábost, ami még akkor is lábos lesz, amikor a világvége után az összes Kitchen Aid elporlad, és lehet örökíteni, és az egyetlenegy hátránya csupán annyi, hogy amikor leejtik, abból baleseti ambulancia, vagy kőművesmunka lesz. Mert a mázas vaslábos mindent megold. A körbepirított báránycombot egyből be lehet tolni a sütőbe, kenyeret süt, ha nagy az alapterülete, steaket is, de megfő benne a leves, és elkészül a rizottó. Rendkívül kis alapterületű konyhákban is jó szolgálatot tehet, kivált minden mást.

Forrás: Táfelspicc

Mini Big Green Egg 179 000 ft
A kerámiatojás legkisebb változata, egy kisebb T-bone még éppen elfér benne/rajta. Amig nem láttunk egyet működés közben, túlértékelt hülyeségnek tartottuk, de egy szerkesztőségközeli kertbe került egy ilyen eszköz, azóta mindent értünk. Az ár tényleg pokoli, hiszen tizedennyiért már vannak használható, és sokkal nagyobb alapterületű grillezők, de ezzel összehasonlíthatatlanul egyszerűbb a munka, kevesebb a füst, és nagyobb biztonsággal készül jó állagúra a hús. Grillbolondoknak ajánljuk elsősorban, vagy akik szeretnének grillezni, de utálják az azzal járó macerát, esetleg csak egy kisebb alapterületű erkély áll rendelkezésükre. Gyakorlatlanoknak is ajánlható, ami a grillezésről általában nem elmondható.

Forrás: Táfelspicc

Alessi citromfacsaró 17 000 ft
Üdítően olcsó tétel a felsorolásban, cserébe mégis a legdrágább, hiszen semmiféle praktikus érvet nem tudunk felhozni mellette, jól működő citromfacsaró van tizedennyiért is. Cserébe ez piszokjól néz ki, ezért a frissen facsart levek imádói helyett - nekik gyümölcsentrifuga való - a szép tárgyakért rajongó, nagy, üres és sötét színű konyhapulttulajdonosok eszköze ez. Ott mutat.

Forrás: Táfelspicc

Himalájai sóblokk sütéshez 58 USD

Kisérletező őrülteknek, rengeteg halat és steaket sütőknek, akik nyitottak az újdonságokra. A felforrósítható vagy lefagyasztható himalájai sóblokk amellett, hogy egy praktikus, asztal közepére helyezhető sütőfelület, ízesíti is az ételt.

Forrás: Táfelspicc

La Cimbali M27 kávégép 180 000 ft+áfa (228 600 ft)
Nincs olyan kávéimádó, aki ne ugrana a plafonig egy ilyen eszköztől a konyhapulton. A 240 kávé/óra kapacitás háztartási körülmények között talán nem kihasználható, és a fenntartás, a súly (50 kg), a kávéigény, a bekapcsolás és kávé lefőzése közötti várakozási idő miatt otthon egy ilyen gép úgy őrültség, ahogy van, ezért ez pont olyan gyönyörű és értelmes tárgy, mint egy veteránautó, valaki mégis megveszi azokat is.

Forrás: Táfelspicc

Forrás: [Táfelspicc

Egy egész Serrano/Iberico sonka 28 500/53 877 forinttól
Az érlelt sonkák sajátos karakterét kedvelő húsevőknek, gourmandoknak. A tartót ne spórolják el alóla, de kést ne vegyenek mellé, mert elvágja a barátságot.

Megfizethető, sőt, kifejezetten olcsó gasztroajándékokat ajánló cikkünket a linken olvashatja.