Gnocchi

2012.09.15. 8:14

Lényegében az olasz nudliról beszélünk, de végeredményben mégis sokkal habosabb és könnyebb a gnocchi. Most megmutatjuk, milyen arányban lesz tényleg habos és könnyű.

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg burgonya puhára főzve
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Forrás: Táfelspicc

A főtt burgonyát meghámozom, krumplinyomón áttöröm. Eldolgozom a liszttel, ha vesz még fel - ragacsos- akkor adok még hozzá lisztet, beledolgozom a tojást. A végeredmény éppen ne legyen ragadós, ez sokban múlik a liszt és a burgonya minőségén, ezért a fenti aránytól némi eltérés lehetséges. A tésztából másfél centiméter átmérőjű hengereket formázok, amiből kétcentis nudlikat vágok, amiket egy villával a képen látható módon csinosítok.

recept:

gorgonzolás-tejszínes gnocchi