A világ legédesebb szendvicse

2012.09.26. 8:15

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 10 perc

Alapanyagok:

  • 2 evőkanál vaj, szobahőmérsékletű
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 szelet édes fehér kenyér
  • 8 darab mályvacukor
  • 2 evőkanál félédes csokoládépasztilla
  • 1 banán karikákra vágva

 

Összekeverem a cukrot és a vajat egy tálban, megkenek vele két szelet kenyeret. A vajas felével lefelé egy tálra helyezem a kenyereket. Négy mályvacukrot nyílt láng felett megperzselek (10 másodperc), majd ráteszem őket a kenyérre. Rászórom a csoki felét, és a banánszeletek felét is ráhalmozom egy-egy kenyérre. A másik két kenyérszeletet is megvajazom a cukrozott vajjal, majd vajas felükkel kifelé lefedem a szendvicset, finoman összenyomkodom.

Egy serpenyőben közepes lángon a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára pirítom.