Csípős, illatos szív

csípős, illatos szív csillagánizzsal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 marhaszív
  • 1 l olaj
  • 10 db apró erős csilipaprika
  • 1 fej fokhagyma gerezdjei
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér bárddal szétnyomva
  • 3 db egész csillagánizs
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál szecsuáni bors
  • 1 kisujjnyi fahéj egészben
  • 4-5 csokor friss zöldkoriander összetépve
  • 2 csokor újhagyma finomra karikázva

A szívet egy lábosba teszem. Rászórom a fűszereket, felöntöm az olajjal és alig gyöngyözve 6-8 órán át főzöm, vagy ameddig vajpuha lesz. Kivezsem az olajból, vékony szeletekre vágom, visszarakom az olajba és friss metélőhagymával, friss korianderzölddel, metélőhagymával megszórva tálalom langyosan.