Zöld dió likőr

zöld dió likőr
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Zöld dió likőr Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc + 1 hónap érési idő

Alapanyagok:

  • 20 db előkészített zöld dió
  • 7 dl vodka
  • 2 ek cukor
  • fél dl víz
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 2 szem szegfűszeg

A vízből és a cukorból szirupot főzök, lagyosra hűtöm. A diókat egy nagy befőttes üvegbe rétegzem a fűszerekkel, ráöntöm a vodkát és a szirupot, összerázom. Sötét helyen hagyom érni, néha megrázogatom. Leszűrve, jéghidegen a legjobb.

A megmaradt diókat süteményekbe, salátákba használhatják, de itt inkább fűszerként, nem pedig gyümölcsként funkcionálnak.