Mézeskalácsos nagymama-sütemény

2013.01.02. 12:17

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 20 dkg mézeskalács
  • 1/2 l tejföl
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg valamilyen bogyós gyümölcs (fagyasztott is lehet)

 

A legegyszerűbb réteges sütemény, amely eredetileg babapiskótával készül. Egy szögletes tál vagy jénai aljára teszek egy réteg mézeskalácsot, erre pedig bőven gyümölcsöt szórok (most éppen fagyasztott epret). A tejfölt összekeverem a cukrokkal, a harmadát eloszlatom az epren. Így rétegezem tovább az alapanyagokat, a tetejét az édes tejföllel borítom be. Legalább egy éjszakát kell pihentetni, ezalatt a mézes (vagy babapiskóta) megpuhul. Egyszerű, de nagyon finom édesség.