Epres túrótorta, DucasseForrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

az omlós tésztához:

  • 120 g puha vaj
  • 2 g só
  • 50 g őrölt mandula és porcukor fele-fele arányú keveréke
  • 1 tojás
  • 200 g liszt

a krémhez:

  • 500 g túró
  • 2 tojás
  • 1 sárgája
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 100 g cukor
  • 250 g eper

 

A tésztához a sót, a vajat és a lisztet elmorzsolom, hozzáadom a porcukros-mandulás keveréket, majd végül belegyúrom a tojást. 20 percet pihentetem hűtőben, majd 2 centi vastagra kinyújtom, piteformába teszem, és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Használhatnak egy nagy (kb. 18-22 cm átmérőjű) formát, vagy eloszthatják több kicsi formába, ezeknek viszont kevesebb idő is elég a sütőben.

Amíg a tészta sül, addig a krémhez összekeverem a hozzávalókat. Ha a tészta kész, belesimítom a krémet és még 5-6 percig sütöm, majd az egészet hagyom kihűlni. Félbevágott eperrel díszítem, de az idénynek megfelelően mehet rá málna, szeder, barack, amit szeretnek.