Ez itt a világvége: zsírkeverék a margarinok között!

Vénusz vajjal
Vágólapra másolva!
A fene sem akart többet azzal a marketingfogással foglalkozni, hogy a világszerte előtérbe kerülő vaj, és az egyre cikibb margarin helyzetből a margaringyárak nem akarnak éhenhalni.
Vágólapra másolva!

"Ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor azt a madarat kacsának mondom."

James Whitcomb Riley

Pár hete írunk róla, az Unilevernél hirtelen a vaj az isten, pedig eddig az volt maga az ördög. Piacra is dobtak gyorsan egy vajas margarint, ami jó nagy hülyeség, mert az agymosottak félnek a vajtól, a vajevők meg nem hajlandók margarint venni a szájukba, így a termék csak egy marketingkonferencián lehetett releváns, vagy már tényleg teljesen hülyék az emberek.

A pálfordulás oka, hogy jobb helyeken a fogyasztók egyre több vajat és egyre kevesebb margarint kezdtek el fogyasztani.

Mivel a hazai fogyasztók egyelőre a margarinra fogékonyabbak -itt az agymosásnak nagy múltja van- eszünkbe se jutott a hír megírásakor, hogy ez a torzszülött magyar polcokra kerülhet. A Ramát egyelőre nem is látjuk, de ma a kezünkbe akadt valami. Valami, ami mellett nem lehet elmenni. Odavonzza a szemet, mint a kislány, aki soha nem evett Youtube-videó.

Vénusz valódi vajjal.

Forrás: Táfelspicc

Na ez mi az ördög lehet? Margarinnak néz ki, a margarinok között árulják, mégse margarin.

Ez egy csökkentett zsírtartalmú keverék. Írja a csomagolás, 6,85% vaj, írja az összetevők között. A Vénusz weboldalán a margarinok között említi, de a leírásban már egy szóval sem említi ezt a fogalmat, csak a csökkentett zsírtartalmú keveréket.

De mi az a csökkentett zsírtartalmú keverék? Ilyen élelmiszer nincs is.

Ilyenkor jön az Élelmiszerkönyv, és szokás szerint csak ugyanarra tudunk gondolni.:

Forrás: Táfelspicc

"Zsírkeverékek: A termékek olyan szilárd, képlékeny, többnyire víz a zsírban típusú emulziók, amelyeket szilárd és/vagy folyékony növényi és/vagy állati, emberi fogyasztásra alkalmas zsiradékokból nyernek 10% és 80% közötti tejzsírtartalommal."

Na ezt az élelmiszeripari fogalmat jól jegyezzék meg, biztosan hallunk még róla.

Forrás: Táfelspicc