Kelkáposzta és bableves

Vágólapra másolva!
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra+áztatásAlapanyagok:10 dkg bab (tarka, vagy fehér)25 dkg kelkáposzta felszeletelveegy fej vöröshagyma finomra vágva3 gerezd fokhagyma finomra vágva1 l zöldség alaplé2 evőkanál olívaolaj1 teáskanál köménymagsóízlés szerint csípős szószA babot egy éjszakára beáztatom háromszoros mennyiségű hideg vízbe.A köménymagot szárazon megpirítom egy serpenyőben, amíg jön az illata.Az olaj felén megpirítom a hagymát, rádobom a babot, felöntöm a zöldséglével, hozzáadom a köményt, puhára főzöm. Egy másik lábosban az olaj másik felén fedő alatt ressre párolom a kelt (5 perc), elkeverem a kész babos levessel, forrón tálalom.Csípős szósz jót tesz neki.  
Vágólapra másolva!