Csak ezer rajongó vehet jegyet a Bocuse-ra

2016.04.05. 11:27

Aki gyors, ott lehet: a leglelkesebb érdeklődők korlátozott számban szurkolói jegyet válthatnak a világ legrangosabb szakácsversenyére, és testközelből követhetik a Bocuse d’Or európai döntőjén versenyző séfeket, köztük a Széll Tamás vezette magyar csapatot. 

Május hónap gasztronómiai csúcseseményén a szakmai látogatók mellett először Magyarországon, Budapesten nyílik lehetőség a nagyközönség részvételére. Az online jegyvásárlásra április 6. 14.00 órától nyílik lehetőség. A verseny első napjára 3100, a magyar csapat versenynapjára – május 11-ére – 4650, helyszíni jegyvásárlás esetén 7750 forintba kerülnek a jegyek.  

Széll Tamás, a magyar séfForrás: Batar Zsolt

Az európai döntő, bárhol rendezték is eddig, alapvetően a szakmabelieknek szólt, és a szakmán kívüli érdeklődők nem vehettek rajta részt. A május 10-11-i budapesti verseny esetében a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elérte, hogy mindkét versenynapra ezer-ezer néző szurkolói jegyet válthasson,  és testközelből követhesse 20 nemzet legjobb séfjeinek munkáját. 

Szarvas és kecsege a két fő alapanyagForrás: Zirig Árpád

Hazai pályán a Széll Tamás vezette magyar csapatot kiemelt figyelem övezi, számukra is fontos az itthoni szurkolók buzdítása. Itt dől majd el ugyanis, hogy az erős nemzetközi mezőnyből – az 1987 óta kétévente rendezett világversenyt eddig minden esetben európai csapat nyerte – mely 11 ország séfje jut el a 2017-es lyoni világdöntőre.