A tea, amelynek minden kortya aranyat ér

tea
Vágólapra másolva!
Mit tudunk a cékláról? Azt, hogy foltot hagy a ruhán és rendkívül egészséges. Szeretjük? Az már más kérdés. Van, aki savanyúságként esküszik rá, míg mások inkább lé formájában fogyasztják. Bárhogy is veszik magukhoz, a lényeg, hogy megteszik. Akár még teát is készíthetünk belőle, ha egész formában nem szívesen adnánk hozzá az étrendünkhöz. Legalább ennyit érdemes megtenni a szervezetünkért, hiszen a céklatea minden kortya aranyat ér.
Vágólapra másolva!

Noha nyáron nem jellemző a teázás – leginkább a kandallóval és a hóeséssel kapcsoljuk össze –, ezt a csodaitalt mégis érdemes az év minden részében fogyasztani. Miért? Öt jó indokot is tudunk mondani.

A cékla betalainban gazdag,

amely egy erős antioxidáns, nem mellesleg gyulladáscsökkentő hatású, és segít a test természetes méregtelenítésében. Ehhez persze a megfelelő folyadékbevitellel is hozzájárulhatunk.

Forrás: Shutterstock

Amlaporral, vagy más néven az indiai egres porával fogyasztva természetes módon növeli a vérben lévő vas mennyiségét, megakadályozza a vérszegénységet és a vashiányt. Emellett

szabályozza a vérnyomást,

hiszen a nitrátok gazdag forrása. Ezeknek hatására megnövekszik a vérben lévő nitrogén-oxidok szintje, amelynek köszönhetően több oxigén jut az agyba, a szívbe és az izmokba.

Tehát kulcsfontosságú a szív működése szempontjából, valamint szabályozza a érrendszert és a létfontosságú szervek vérellátottságát.

Negyedik indokként hadd említsük meg, hogy segít visszanyerni a bőr természetes ragyogását, mivel nagyszerű vértisztító. De menjünk is tovább: a benne található betainnak köszönhetően – amely segíti a gyomorsavtermelést –

javítja az emészést.

Most már csak egy kérdés van: hogyan kell elkészíteni?

Tisztítson meg, majd vágjon fel egy céklát, tegye forrásban lévő vízbe, és hagyja benne 10 percig. Adjon hozzá egy kis citromot vagy mézet, esetleg gyömbért vagy mentát ízlés szerint.