A gyártó, vagyis az Iceland Easy Egg Co. a termék megalkotása előtt készített egy felmérést Izlandon, amelynek eredménye szerint a diákok 13%-ának fogalma sincs, hogyan kell tojásrántottát csinálni. Ennek hatására született meg a zacskós rántotta gondolata.
Szerintük ezzel nemcsak a fiatalok, hanem azok életét is megkönnyítik, akik valamilyen betegség vagy rendellenesség miatt nem tudnak a hagyományos módon reggelit készíteni. Gondoljunk csak egy csuklósérülésre vagy felkartörésre, esetleg olyan betegségekre, amelyek ledöntik az embert a lábáról.
Az előkészített rántotta négy tojásból, egy kis tejből és fűszerekkel készül, a melegítést követően rögtön fogyasztható.
A gyártó hozzátette: ez azoknak az irodai dolgozóknak is tökéletes alternatív reggeli, akik csak egy gyéren felszerelt konyhában tudnak étkezni a munkahelyen.
Csupán 90 másodperc, mire elkészül, mi mégis azt mondjuk: a friss rántottánál nincs jobb! Na, meg persze egészségesebb.