Amit jobb, ha tud a tejről.

Tudta, hogy a tej és a tejtermékek olyan létfontosságú tápanyagokat rejtenek, amelyekre ‒ egészségünk megőrzéséhez ‒ minden életkorban szükségünk van? A tej szervezetünk első számú kalciumforrása. A tejben optimális, jól emészthető formában van jelen a fehérje, a tejzsír, a tejcukor és a kalcium hasznosulásához szükséges D-vitamin. Jelentős A-, B1-, B2- és B12-vitaminforrás, de a foszfor, a magnézium és a cink is megtalálható benne. Egy pohár félzsíros tej energiatartalma mindössze két almáénak felel meg, így nyugodtan fogyaszthatják diétázók is. Sőt! A tej támogatja a fogyókúrát. Alváshormon tartalmával hozzájárul a nyugodt alváshoz, ezzel a hatékony diéta támasza. Megelőzi a daganatos betegségek kialakulását, erősíti immunrendszerünket, kalcium tartalma pedig az erős csontok kialakulásának, a megfelelő csontsűrűség megtartásának záloga. Stabilizálja vérnyomásunkat és a HDL- azaz a jó koleszterin szintünket is növeli. A jelenlegi, átlagos napi 1,8 deciliteres tejfogyasztás – a szakemberek szerint – azonban nem elegendő, , az ideális mennyiség a napi fél liter tej, vagy azzal egyenértékű tejtermék elfogyasztása lenne.

A Földművelésügyi Minisztérium, háttérintézménye az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Terméktanács által indított közös idei kampány célja a fogyasztói tudatosság erősítése, a minőségi, tehéntejből készített termékek (tej, vaj, túró, tejföl, joghurt, kefir, kakaós tej, sajt) előnyeinek megismertetése, a lakosság pontos tájékoztatása.

Mivel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) adatai alapján a 4-10 éves gyermekek 35%-a hazánkban kritikus határérték alatti mennyiségben fogyaszt a csontfejlődéshez nélkülözhetetlen kalciumot, a promóció egyaránt törekszik a gyerekek és szüleik elérésére, a csontritkulás kapcsán veszélyeztett idősebb generáció, továbbá az egészségtudatos étkezés, tudatos életmód iránt nyitott lakosság megszólítására.

A Tej Terméktanács 2017-2018. évi közösségi marketing kampányát fiatal olimpikonok és sportoló példaképek, mint a ’Tej nagykövetei’ támogatják. Az olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar úszónő Kapás Boglárka, az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó Kenderesi Tamás és a magyar labdarúgó válogatottban középpályás Nagy Ádám egyaránt a tejfogyasztásra ösztönzi a fiatalságot.

 

Agrármarketing Centrum
Miért érdemes tejszív logóval ellátott terméket választani?

A Tejszív védjegy a csomagoláson garantálja, hogy az adott tejtermék eléri, sőt ‒ egy vagy több paraméter esetében ‒ akár még meg is haladja a hatályos élelmiszer-szabályozásban foglalt rendkívül fontos kritériumokat. A tejtermelő gazdák és a tej feldolgozásával foglalkozó szakemberek szívvel-lélekkel munkálkodnak azon, hogy az általuk előállított tejtermékek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfeleljenek, biztonsággal fogyaszthatóak, ízletesek legyenek és a kíméletes technológiáknak köszönhetően megőrizzék értékes összetevőiket.

További részletek: http://www.amc.hu/tejsziv/