Top 3 édes reggelirecept: nem csak édesszájúaknak

2019.09.03. 09:09

Az olaszoknál a reggeli édes. Sőt, néha túl édes! Igazán hangulatos a kávézóban ülve belekortyolni a reggeli kávéba, majd beleharapni a töltött croissantba. Az első harapás még jólesik, ám a másodiktól már összetapad a szánk, olyan édes. Ezt még egy édesszájú is nehezen bírná! Ettől eltekintve persze vehetünk példát az olaszoktól édes reggeli tekintetében, ám ezúttal mi szabjuk meg, mennyi cukrot teszünk bele.

Forrás: Purewow

Őszibarackos palacsinta tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 375 g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • egy csipet só
  • egy csipet őrölt fahéj
  • 480 ml író
  • 2 nagy tojás
  • egy fél teáskanál vanílikivonat
  • 2 őszibarack, vékonyra szeletelve
  • 249 g szeletelt eper a fagyasztóból

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és permetezzünk rá egy kis olajat.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Habverővel keverjük bele az írót, a tojást és a vaníliát.
Öntsük a tésztát a tepsibe és egyenletesen oszlassuk el.
Szórjuk rá a barack- és eperdarabokat, majd süssük 12-15 percig.
Szeleteljük négyzetesen, tálaljuk magában vagy juharsziruppal.

A következő receptért lapozzon tovább!

Előző
Következő