A szódabikarbóna csodálatos lúgosító hatása

diéta, fogyás, fogyókúra
Vágólapra másolva!
A szódabikarbónát már az ókori egyiptomiak is használták a természetes szikes betétek keverékében, melyet tisztítószerként és szappanként alkalmaztak. Elsőként 1791-ben egy francia kémikusnak, Nicolas Leblancnak sikerült laboratóriumi körülmények között nátrium-karbonátot előállítania. 1846-ban két new york-i pék, John Dwight és Austin Church hozta létre az első olyan gyárat, melyben már felhasználták a szódabikarbónát sütéshez is.
Vágólapra másolva!

1. Csökken a gyomorsava

A szódabikarbónának lúgosító hatása van, ezért rendszeres fogyasztása csökkentheti, semlegesítheti a gyomorsavat. Ha még jobb eredményt akar elérni, tegyen a reggeli italába egy kis citromot is, minimalizálja az ilyenkor keletkező gázokat.

2.Rendbe jön a gyomor-és a bélrendszere

A szódabikarbónás víz nemcsak a gyomorsavval bánik el, hanem az egész gyomor-és bélrendszer működését segíti. Csökkenti a puffadást, a gyomor-és bélbántalmakat, illetve megkönnyíti az emésztést.

3. Energikus lesz

Sokkal energikusabbnak fogja érezni magát, ha rendszeresen fogyaszt szódabikarbónát. A szódabikarbónás ital kimossa a méreganyagokat a szervezetéből, így a teste megkönnyebbül és nem csoda, ha javul az állóképessége.

4. Fogyni fog

A fogyást is segíthet Forrás: Shutterstock

Mivel a szódabikarbóna gyorsítja az emésztést, ezért az a logikus, hogy egyúttal fogyaszt is. A súlyleadásban az a tulajdonsága is segít, hogy kimossa a testéből a méreganyagokat. Ha diétázna, 21 napig igyon meg naponta (reggel és este) két pohárral, látni fogja az eredményt!