Az új kedvenc reggeli italunk teafűvel készül, mégsem tea

tea, kávé, ital
Vágólapra másolva!
Ha előkerül a teafű a szekrényből, akkor általában vízbe áztatjuk, így készítünk belőle teát. Egy kis citromlé, egy kis méz, és máris ihatjuk a finom, meleg italt. Szinte vágyjuk ezeken a hideg napokon! Igen ám, csakhogy egy kis fantáziával még finomabb italt varázsolhatunk elő az egyszerű teafüvekből. Mutatjuk, hogyan!
Vágólapra másolva!

Nagyon egyszerű! Csak néhány teafűkeverékre van szükség hozzá. Ki lehet próbálni többféle változatot is, én most a következő keverékeket javaslom:

szárított rózsaszirom, hibiszkus, csipkebogyó, szegfűbors és fahéjas szilva teakeverék.

Tegyünk mindegyikből egy kiskanálnyit egy bögrébe. A keverékek aromája szépen összekeveredik az italba, egy igazi édes ízkavalkádot kapunk eredményül. De az izgalmas fordulat még csak most jön.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ezúttal nem vizet teszünk fel forrni, hanem növényi tejet. Én vaníliás rizstejjel szoktam készíteni, de a

kókusztej és a mandulatej is jó választás.

Melegítsük fel a tejet egy kis edényben, öntsük a teafüvekre, és hagyjuk állni 5-10 percet. Ha zavar, leszűrhetjük, ha nem, akkor élvezzük kortyonként az édes italt.