A legfinomabb carbonara spagetti baconnel készül

carbonara
Vágólapra másolva!
A spagetti nekem nagy kedvencem – legyen az bolognai vagy carbonara. Sok receptet kipróbáltam már, de valamiért a baconnel készült carbonara tetszett a legjobban. Nálunk az egész család imádja, mindig dupla adagot kell készítenem, mert villámgyorsan elfogy. Ezt ajánlom önnek is, ha ugyanúgy szeretik a tésztaételeket, mint mi. Ez a recept ráadásul könnyen és gyorsan készen van, mindössze háromnegyed óra.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: shutterstock.com

Carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 250 g baconszalonna
  • 420 ml főzőtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 100 g reszelt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma, összetörve
  • só és bors

Elkészítés:

Pirítsuk meg a bacont egy kevés zsíron.
Tegyük fel főni a spagettit sós vízben.
Keverjük össze egy tálban a tojássárgáját, a tejszínt, egy csipet sót és borsot, a fokhagymát és a sajtot.
Jól dolgozzuk össze.
Amint a tészta elkészült, tegyük a serpenyőben megpirított szalonnához, öntsük rá a szószt, végül forgassuk át az egészet.
Kicsit rottyantsuk össze.
Adjunk még hozzá sajtot, ha igényeljük, és szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.