Fekete retek, a tél csodaszere

fekete retek
Vágólapra másolva!
A fekete retket Európában és Ázsiában széles körben termesztik. Az őszi és téli időszak csodaszere, a legnagyobb retekfajta, nagyon jól tárolható. A népi gyógyászatban gyakran használták epe- és májtisztításra, illetve a megfázás tüneteinek kezelésére is. Fontos, hogy éhgyomorra nem ajánlott fogyasztani, illetve figyelni kell rá, hogy kinek mennyi az elég belőle, ám kétségtelen, hogy egy nagyszerű alapanyagunk.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik a fekete retek egészségügyi hatásairól.

fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek, méz
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek, méz
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek
fekete retek, méz
fekete retek
fekete retek

A fekete retek sokoldalú alapanyag, megsüthetjük köretnek, készíthetünk belőle salátát, turmixot, csipszet, de krémlevesnek is nagyon finom.

Feketeretek krémleves

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 2 közepes fekete retek, apróra vágva
  • 1 közepes burgonya, apróra vágva
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát az olívaolajon.
Adjuk hozzá a retket, a krumplit, a sót és a borsót, illetve annyi vizet, hogy ellepje.
Forraljuk fel, majd hagyjuk puhulni 30 percig.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd pürésítsük botmixerrel.
Keverjük hozzá a tejszínt, és már tálalhatjuk is.

Forrás