Sokoldalú répakenyér reggelire vagy desszertnek

répakenyér
Vágólapra másolva!
Répakenyeret készíteni nagyon egyszerű, szinte csak répa, tej, liszt, banán, és persze fűszerek kellenek hozzá. Ha szeretnénk még különlegesebbre, tehetünk bele dióféléket. Ugyan mivel lehetne méltóképp köszönteni a decembert, mint egy tepsi répakenyérrel? Készítsük el hozzá a kedvenc forró csokoládénkat, így lesz teljes az élmény. Nézze csak meg, milyen egyszerű elkészíteni!
Vágólapra másolva!
Répakenyér. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Répakenyér

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ bögre juharszirup
  • 1 bögre mandulatej
  • 6 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 teáskanál vanília
  • 2 közepes banán
  • ¾ bögre reszelt répa
  • 1/3 bögre apróra tört dióféle, dió, pekándió, mogyoró, kesudió

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Kenjünk ki margarinnal egy kenyértepsit.
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Keverjük hozzá a tejet, a vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a tört banánt
Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele a sárgarépát és a diót.
Süssük 45 percig vagy tűpróbáig.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy desszertnek is.