Spagetti paradicsomos húsgolyókkal ebédre

spagetti, olasz konyha
Spagetti a legnépszerűbb ételek egyike
Vágólapra másolva!
Az olaszoknak aztán a vérükben van a tésztakészítés, most azonban mi is megmutathatjuk, milyen fából faragtak minket. Ez a spagettirecept mindenkit levesz majd a lábáról körülöttünk, hát még a jó fokhagymás húsgombócok! Már biztos, hogy nálunk ez lesz az ebéd a hétvégén.
Vágólapra másolva!
Spagetti. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Paradicsomos spagetti húsgolyóval

Hozzávalók:

  • 450 g spagetti
  • 450 g darált marhahús
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 5 g apróra vágott petrezselyem
  • 22 g finomra reszelt parmezán, plusz a tálaláshoz
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • ½ teáskanál paprikapehely
  • 75 g apróra vágott hagyma
  • 800 g paradicsom, megmosva, meghámozva, összetörve
  • 1 babérlevél
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékba tegyük fel főni a tésztát a szokott módon.
Közben egy nagy tálban keverjük össze a húst, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a sajtot, a tojást, a fokhagymát, 1 teáskanál sót és a paprikapelyhet.
Dolgozzuk jól össze, és készítsünk belőle húsgolyókat.
Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, és jól süssük át a húsgolyókat. Amint elkészültek, tegyük félre.
Pirítsuk meg a hagymát olajon, azután öntsük hozzá a paradicsomot, és tegyük bele a babérlevelet is. Ízesítsük sóval és borssal.
Tegyük bele a húsgombócokat, és fedjük le.
Főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, ami körülbelül 8-10 perc.
Amint a mártás elkészült a húsgolyókkal, tálalhatjuk a tésztával és sajttal.