Ez az egyik legfinomabb lecsó receptje, nehéz elrontani

lecsó
Vágólapra másolva!
A lecsó egy igazi nyári klasszikus, pikáns hozzávalókkal kombinálva valódi ízélményt nyújt. Feldobja a szendvicsekben és pirítósokban gazdag reggeleket, egy egészséges és ínycsiklandó színfoltja a napnak. A legjobb, ha minden hozzávalót megtalálunk a kertben, de az is rendben van, ha a piacon szerezzük be őket. A lényeg az alapanyagok minősége és frissessége.
Vágólapra másolva!

A lecsóban az a jó, hogy a szánk ízéhez alakíthatjuk. Gyakorlatilag olyan alapanyagokat variálhatunk össze, amilyeneket akarunk. Valaki kolbásszal készíti,

mások inkább virslivel, de olyanok is akadnak, akik nem tesznek bele húst.

Nézzük meg, hogyan készült a tökéletes lecsó!

Lecsó. A kép csak illusztráció! Forrás: Ács Bori

Lecsó

Hozzávalók:

  • 9 fehér húsú paprika
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 150 g szalonna
  • 100 g kolbász
  • só, bors
  • csilipehely
  • 4 felvert tojás (opcionális)

Elkészítés:

Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket nagyjából egyforma darabokra.
Kockázzuk fel a szalonnát, és kezdjük el sütni.
Amint kiolvadt a zsírja, öntsük bele a hagymát, majd néhány perc múlva a paprikát.
Amint kissé összeesik, öntsük bele a kolbászt és a paradicsomot is.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjunk bele egy kis csilipaprikát.
Ha még jobban fel akarjuk dobni, a végén önthetünk bele 4 felvert tojást is.