Paprikából is lehet lekvárt készíteni, de még milyen finomat

paprikalekvár
Vágólapra másolva!
Ha szilvából, szőlőből és körtéből is elkészítettük már télire a lekvárokat, most jöhet valami újdonság. Készítsünk paprikalekvárt! Egyszerre édes és sós, kenhetjük ugyanúgy kenyérre, de húsok és sajtok mellé is fogyaszthatjuk. Az ínyencek tehetnek bele egy kis csilit is, hogy az édes és sós íz, összekeveredhessen a csípősséggel.
Vágólapra másolva!

Nem biztos benne, hogy ízleni fog? Mégis próbálja ki ezt a gyors receptet, mindössze 1-2 üveg lesz belőle. Izgalmas ízvilág, nem mindennapi köntösben.

Szerintünk tetszeni fog!

Paprikalekvár. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Paprikalekvár

Fogyasszuk sajtokhoz, húsokhoz, grillételekhez vagy szendvicskrémként.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kápia paprika
  • néhány karika csilipaprika
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 80 g cukor
  • 1,5 teáskanál pektin

Elkészítés:

Mossuk meg a paprikákat, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 190 fokon 25-30 percig.
Amint kihűlt, szedjük le róla a héját, csumázzuk ki és tegyük egy nagy edénybe.
Botmixerrel dolgozzuk össze.
Kezdjük el főzni a paprikapürét, sózzuk, öntsük bele a citromlevet, az ecetet, a cukrot és a pektint.
Folyamatosan keverve forraljuk fel.
Töltsük a lekvárt sterilizált üvegekbe és tegyük száraz dunsztba.