Házi ketchupot készíteni meglehetősen egyszerű, nem is gondolnánk mennyire. Csupán paradicsom, hagyma, cukor és néhány fűszer kell hozzá, hogy valami istenit varázsoljunk az asztalra. Sokkal finomabb, sűrűbb és édesebb, mint a bolti, arról nem beszélve, hogy garantáltan friss paradicsomból készült. Próbálja ki ezt a receptet!

Az otthon készült dolgokat egyszerűen semmi sem körözi le. Így van ez a házi ketchuppal is. Ha egyszer elkészítjük, rájövünk, hogy milyen finom

és mennyire fantasztikus, nem győzzük majd újra meg újra megcsinálni.

A titka a friss paradicsomban rejlik, az elkészült ketchupot hűtőben tárolva három hétig fogyaszthatjuk. Ha nem fogy el, akkor akár le is fagyaszthatjuk – de talán ez a veszély nem fenyeget.

Házi ketchup. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Házi ketchup

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 és fél evőkanál cukor
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Mossuk meg és csumázzuk ki a friss paradicsomot, azután daraboljuk fel.
Tegyük egy nagy edénybe, sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a szerecsendiót és a cukrot.
Amíg melegszik, pucoljuk meg és daraboljuk fel a hagymát és a fokhagymát.
Keverjük a paradicsomhoz.
Egy botmixerrel keverjük át, amíg sűrű állagú, krémes szószt kapunk.
Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor érdemes átpasszírozni az egészet egy szitán is.
Töltsük sterilizált üvegekbe, majd amint kihűlt, tegyük a hűtőbe.