Ezt készítsük ebédre, ha túl sok a dolgunk

omlós csirkemell
Vágólapra másolva!
A múlt héten újabb szuper receptekkel gazdagíthattuk receptgyűjteményünket. Készítettünk illatos, omlós csirkemellet, amely tökéletes választáa egy rohanós hétköznapon. Emellett főztünk vaníliás körtekrémlevest, sütöttünk klasszikus német almás süteményt, megtanultunk tökéletes lecsót és tökös lattét is csinálni. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Illatos, omlós csirkemell a rohanós hétköznapokra

A kínai éttermek egyik kedvelt fogása az illatos, omlós csirkemell. Érdemes megtanulnunk a receptet, hiszen nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul még finom is. A rohanós hétköznapokon a legjobb választás.

Klasszikus német almás sütemény egy nagymamától

Amint beköszönt az ősz, sokan nosztalgikus, régimódi desszertekre vágyunk. Búcsút veszünk a könnyű, habos nyári finomságoktól, az epret lecseréljük almára, a vaníliát pedig fahéjra. Néhányan még a nagyi receptkönyvét is előveszik, hogy találjanak valami hangulatos finomságot.

Forrás: Shutterstock

Mi is ezt tettük, ám ezúttal a határon túlról hoztunk egy klasszikus receptet. Ez nem más, mint a német almás sütemény egy nagymama receptgyűjteményéből. Ez a sütemény gazdag, tele van őszi ízekkel. Sok német család már több mint 150 éve készíti.

Őszköszöntő vaníliás körtekrémleves 35 perc alatt

Hódítanak a krémlevesek, mi pedig nagyon örülünk ennek. Finomabbnál finomabb receptek vesznek le a lábunkról, ugyan ki tudna ezeknek ellenállni? A körtének épp szezonja van, használjuk hát ki! Készítsünk belőle krémlevest, dobjuk fel egy kis fahéjjal és vaníliával, hogy biztosan emlékezetes legyen.

5 ok, hogy miért együnk cukkinit

A cukkini Közép-Amerikából származik, alacsony szénhidráttartalmú, rostban gazdag zöldség. Mint a legtöbb kiváló alapanyagunk, a cukkini is tápanyagokban gazdag és könnyű beépíteni az étrendünkbe.

Forrás: Shutterstock

Krémlevest, főzeléket, rántott cukkinit, lecsót és egy csomó más finomságot készíthetünk még a felhasználásával. Ebben a cikkben nemcsak a cukkini öt legelőnyösebb tulajdonságát szedtük össze, de még egy extra receptet is hoztunk.

Az egyetlen dolog, amire nem használjuk a papírtörlőt, pedig kellene

A papírtörlőnek a hűtőben a helye! Meglepődött? Akkor figyeljen! Megszoktuk, hogy a papírtörlőért nyúlunk, ha valami kiömlött, ám nemcsak erre használhatjuk, hanem a zöldségek frissen tartására is. Mutatjuk, mit kell tennie.

Le tudjuk fagyasztani az uborkát?

Az uborka egy sokoldalú zöldség, tökéletes alapanyaga a salátáknak, a smoothie-knak, a szendvicseknek, de még koktélokat is készíthetünk a felhasználásával. Nemcsak finom, hanem egészséges is!

Forrás: Shutterstock

Antioxidánsok kiváló forrása, segíti a hidratációt, magas a tápanyagtartalma és alacsony a kalóriatartalma. Ha sok terem a kertben, netán túl sokat vásároltunk a boltban, felmerülhet a kérdés: hogyan őrizzük meg a frissességét? Le lehet fagyasztani az uborkát?

Nem is értjük, eddig miért nem így készítettük a rántott hagymakarikákat - videó

Rántott hagymakarikákat általában úgy készítünk, hogy bepanírozzuk a szokott módon és mehet is a zsírba. Igen ám! Csakhogy egy extra hozzávalóval a hűtőből még finomabb lehet a végeredmény. Kíváncsi, mi ez a plusz alapanyag? Nézze meg a videót, és lesse el a trükköt!

Hogyan készül a legfinomabb lecsó?

Vajon hogyan búcsúzhatnánk el méltóképp a nyártól? A válasz egyszerű: egy tál tökéletes lecsóval! A magyar nyár klasszikusát nehéz elrontani, sokféleképpen készíthetjük, mindenkinek a saját szájíze szerinti recept a tökéletes.

Forrás: Origo

Azonban van néhány kérdés, amelyet érdemes megválaszolnunk és amelyek alapján újragondolhatjuk kedvenc lecsóreceptünket. A teljesség igénye nélkül: olajon, házi zsíron vagy a szalonna zsírján süssük? Meghámozzuk a paradicsomot vagy ne? Egy csokorba szedtük a lecsókészítés nagy kérdéseit és titkait.

Hogyan készítsünk kávéházi minőségű sütőtökös lattét otthon?

A pumpkin spice latte, vagyis a sütőtökös latte az ősz egyik közkedvelt kávéja. Ezért ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon kávéházi minőségben ezt a szezonális ínyencséget.

Milyen tízórait csomagoljunk a gyereknek az iskolába?

Gyorsan elérkeztünk az augusztus utolsó napjához, az ajtón már kopogtat a szeptember. Kezdődik az óvoda és az iskola, újra előkerül az iskolatáska és az uzsonnás doboz. De vajon mi kerüljön bele? Mit csomagoljunk a gyerkőcöknek tízóraira?

Forrás: Ács Bori

A házi készítésű finomságokat mi választhatjuk meg, érdemes vitaminban és ásványi anyagokban gazdag tízórait készíteni, így egészítve ki az esetleges iskolai étkezést. Összegyűjtöttünk néhány egészséges ötletet a változatosság jegyében.

Így készítsen barackos jeges teát otthon

Kedvenc barackos teánkat most már otthon is élvezhetjük. Friss, lédús gyümölcsből készül, pont ettől lesz olyan finom a végeredmény. Egyszerű, édes és könnyen elkészíthető. Nem csak a nagy nyári forróságban élvezhetjük, még egy borongós, őszi hangulatú napot is feldob.

Hogyan szabaduljunk meg a molytól a kamrában?

A molyok megkeserítik az életét? Sajnos sokan vagyunk így ezzel. Kipróbálunk praktikákat, igyekszünk tenni ellenük valamit, de a végeredmény mindig ugyanaz: mehet a kukába a liszt meg a zsemlemorzsa is.

Forrás: Shutterstock

Mi azonban nem adjuk fel, tovább küzdünk a molyokkal. Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyek együttes alkalmazásával talán végre kiűzhetjük a molyokat a konyhánkból és a kamránkból.

Miért ne dobjuk el a hagyma héját?

Ha hagymát pucolunk, a hagyma héja általában a kukában végzi. Holott ugyanúgy tartalmaz alapvető tápanyagokat, mint maga a hagyma. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, mint az A-, C-, E-vitamin és a flavonoidok. Ez már önmagában egy jó érv a hagyma héja mellett, ám összegyűjtöttünk még öt okot, amiért nem érdemes eldobni.

10 ok, amiért az árpatea lehet sokak új kedvenc őszi itala

Az árpatea gyakori ital az ázsiai országokban, mint Kína, Korea vagy Japán. A pörkölt vagy a friss árpamagok leforrázásával és áztatásával készítik a teát, amely koffeinmentes, kissé keserű, ám friss és kellemes aromájú. Az árpatea sokkal több, mint egy könnyed délutáni ital, hiszen számos pozitív hatása lehet.

A legfinomabb tökfőzelék, amit valaha kóstolt

A tökfőzelékről mindig az óvoda jut az eszembe, és hogy mennyire nem szerettem. Sem az íze, sem az állaga nem tetszett. Azt hittem, utálom a tökfőzeléket. Egyszer azonban furcsa dolog történt: anya készített otthon, és rávett, hogy kóstoljam meg. Akkor jöttem rá: lehet finom a tökfőzelék, ha úgy készítjük, mint az anyukám.