Emiatt a sütőtökkrémleves miatt megérte várni az őszre

sütőtökkrémleves
Vágólapra másolva!
Levesimádók, figyelem! Ez a sütőtökkrémleves egy egészséges, ízletes finomság, amely gyönyörűvé varázsol minden őszi napot. Tökéletes recept! Próbálja csak ki, és győződjön meg róla a saját ízlelőbimbóival. Túl sok hozzávaló nem is kell hozzá, ráadásul gyorsan megvagyunk vele. Akár már ma elkészítheti!
Vágólapra másolva!
Sütőtökkrémleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtökhús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 kisebb hagyma, kockára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb vörös csili
  • 850 ml zöldségleves-alaplé vagy víz
  • 4 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Hámozzuk meg, majd vágjuk fel a tököt kockákra, tegyük egy tepsire, locsoljuk meg olajjal és süssük 30 percig.
Közben olvasszuk fel a vajat egy magas falú edényben, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
Amint megpirult, jöhet hozzá a csili is.
Tegyük a puhára sült tököt a serpenyőbe, majd öntsük hozzá a zöldségalaplevet is.
Botmixerrel dolgozzuk össze, aztán keverjük hozzá a tejszínt.
Hagyjuk összerottyanni, és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaljuk pirítóssal.