Martin Isark, professzionális étel- és italkóstoló elárulta az egyik leggyakoribb hibát és tévhitet a teakészítéssel kapcsolatban. Bevallom, eddig én is úgy csináltam, ahogy szerinte nem kellene, ezért biztosan ki fogom próbálni az új módszert.

Noha a cukor és a citromlé mennyisége egyéni preferenciáktól függ, egy valamiben hasonlók vagyunk: általában ugyanazzal módszerrel készítjük a teát. Először felforraljuk a vizet, beletesszük a teafiltert és mehet a bögrébe.

Martin Isark szerint azonban ez nem a legjobb módja a teakészítésnek.

Elárulta, hogy sosem szabad forrásban lévő vízbe beletenni a teafiltert, mert a végeredmény szerinte nem lesz jó.

Forrás: Shutterstock

Azt mondta:

Itt az ideje, hogy lerombolja a mítoszt, miszerint forró vizet kell használni teakészítéshez.

A túl forró víz miatt ugyanis a tea elveszti kellemes aromáját, és végül csak az erős, szánkat összehúzó, száraz íz marad – mint mikor túl sokáig áztatjuk a filtert a vízben. Szerinte, ha így készítjük a teát, nem lesz jobb az íze, mint a káposzta vizének.