A gríz- és a májgombócnak annyi, a sajtgombóc leves az új kedvencünk

sajtgombóc leves
Vágólapra másolva!
Van, aki a nagy gombócokkal készült grízgombóc levest, van, aki a májgombóc levest szereti jobban. De tudta, hogy létezik sajtgombóc leves is? Próbálja ki ön is!
Vágólapra másolva!
Sajtgombóc leves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sajtgombócleves

Hozzávalók a leveshez:

  • 1,5 l húslevesalaplé
  • 1 l víz
  • 4 burgonya
  • 2 répa
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 paprika
  • 1 hagyma
  • zsír
  • só és bors

Hozzávalók a sajtgombóchoz:

  • 120 g sajt
  • 120 g liszt
  • 85 g szobahőmérsékletű margarin
  • 1 tojás
  • só, bors, egy kis petrezselyem

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a többi alapanyaggal.
Az így kapott masszát tegyük a hűtőbe, közben készítsük el a levest.
Zsíron pirítsuk meg a hagymát, dobjuk bele az apróra vágott répát, paprikát, burgonyát és a petrezselyemzöldet.
Öntsük fel a vízzel és az alaplével, rottyantsuk össze.
Amint a zöldségek megpuhultak, formázzunk gombócokat a sajtos keverékből, és dobáljuk bele a levesbe.
Főzzük addig, amíg a gombóc a leves felszínére emelkedik.
Körülbelül 10 perc.