Ez lehet a legfinomabb hagymás bab, amit valaha kóstolt

hagymás bab
Vágólapra másolva!
Ez a kiadós és ízletes egytálétel nem véletlenül vált Bud Spencer nagy kedvencévé a Piedone-filmekben. Az a jó benne, hogy gyorsan készen van és laktató is. Készítsük el ezt a receptet, szerintünk még Piedone is megnyalná mind a tíz ujját utána.
Vágólapra másolva!
Hagymás bab. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hagymás bab

Hozzávalók:

  • 200 ml víz
  • 2 db csípős babkonzerv
  • fél szál házi kolbász
  • 3 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál csípős gulyáskrém
  • só és bors ízlés szerint
  • zsír

Elkészítés:

Olvasszuk fel a szírt egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott hagymát.
Pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát is, aztán szórjuk bele a felkarikázott kolbászt.
Pirítsuk még, majd mehet hozzá a bab és a fűszerek.
Jól keverjük össze.
Öntsük hozzá a vizet, hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik.
Már fogyaszthatjuk is!