6 módja a brokkoli felhasználásának, így biztosan nem unjuk meg

brokkoli
Vágólapra másolva!
Mindenhonnan azt halljuk, hogy együnk több zöldséget. Igen ám, csakhogy néha ötletünk sincs, hogyan. Vegyük például a brokkolit! Tele van C-vitaminnal, rosttal, vassal, kiváló káliumforrás, csodálatos immunerősítő. Ám amikor az elkészítéséről van szó, leginkább a krémleves és a rakott brokkoli jut eszünkbe. Legalábbis eddig így volt, most azonban összeszedtünk hat izgalmas ételt, amelyben fő alapanyag a brokkoli, és egyáltalán nem unalmas.
Vágólapra másolva!

Brokkolis tészta: Hihetetlenül egyszerű elkészíteni! Csak daraboljuk fel a brokkolit kis virágokra, rottyantsuk össze tejszínnel, sajttal, esetleg más pirított zöldségekkel, és tálaljuk tésztával.

Lehet pizzafeltét: Pirítsuk meg egy kevés olajon a brokkolivirágokat, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a házi készítésű pizzánkra, mielőtt megsütjük.

Reszeljünk rá egy kis sajtot, hogy jól ráolvadjon a sütés során.

Forrás: Shutterstock

Készítsünk belőle muffint: Igen, muffint! A sós, brokkolis, sajtos muffin lesz az új kedvenc reggelink. De akár önmagában vagy a levesek mellé is fogyaszthatjuk.

Egészséges és tartalmas fogás, amely hosszabb időre eltelít.

Sült brokkoli: Pirítsuk meg olívaolajon, szórjuk meg ételízesítővel és reszeljünk rá fokhagymát. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Élvezzük frissen, ehetjük rizs, bulgur vagy köles mellé.

Panírozott brokkoli: Igen, csak panírozzuk be a szokott módon a kis virágokat, aztán tálaljuk tartármártással.

Könnyű délutáni snack, amelyet két étkezés között bátran nassolhatunk.

Brokkolis brownie: Készítsük el a brownie tésztáját a szokott módon, majd a brokkolipürét keverjük hozzá, és már mehet is a sütőbe. Ennyire egyszerű!