Fűszeres téli puncs, amely még a forralt bornál is finomabb

puncs
Vágólapra másolva!
Ez a forró ital felmelegíti a szívet és a lelket, szinte elmaradhatatlan része az ünnepi készülődésnek és hangulatnak. Készítsük el már ma, várjuk fűszeres aromákkal a karácsonyt.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi puncsban az a legjobb, hogy csupán tíz percet vesz igénybe az elkészítése. Ráadásul gyönyörű dísze az ünnepi asztalnak. Nagyon finom, könnyen csúszik, ezért érdemes körültekintően fogyasztani.

Puncs. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Karácsonyi puncs

Hozzávalók:

  • 5 bögre áfonyalé
  • 1,5 l száraz pezsgő vagy Prosecco
  • 2 bögre alma cider
  • 1 és ½ bögre rum
  • 2 narancs vékony karikákra szeletelve
  • 1 bögre áfonya
  • 4-5 szegfűszeg
  • 4 evőkanál méz
  • 1-2 csillagánizs
  • kardamom
  • fahéj
  • szerecsendió

Elkészítés:

Öntsük össze a puncs folyékony hozzávalóit, és kezdjük el hevíteni.
Amikor elég meleg, keverjük bele az áfonyát és a narancskarikákat.
Ha egy kicsit összenyomkodjuk az áfonyát, extra íz kerül a puncsunkba.
Ízesítsük a fűszerekkel, szegfűszeggel, csillagánizzsal, tegyünk bele kardamomot, fahéjat és szerecsendiót is ízlés szerint.
Végül keverjük bele a mézet.