Vágólapra másolva!
Ez a recept annyira egyszerű, hogy én biztosan elteszem magamnak. Imádom, amikor nem kell órákat állnom a konyhában, főleg az ünnepek alatt. Én is azok közé tartozom, akik felett csak úgy eltelt az idő, és későn eszméltek rá: karácsony van! Szerencsére ez a könnyű fogás megmenti az ünnepet. Tálalhatjuk vajas burgonyapürével.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sütőben sült csirkemell sajttal

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csirkemell
  • 1 tojás
  • 1 bögre Panko-morzsa
  • 1 bögre reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 bögre paradicsomszósz
  • reszelt mozzarella
  • petrezselyem

Elkészítés:

Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, kenjük meg az olívaolajjal.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vágjuk félbe hosszában a csirkemelleket, így kapunk 4 mellszeletet.
Klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük félre.
Keverjük össze egy tálban a kenyérmorzsát, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, a fokhagymaport és az oregánót.
Forgassuk meg a tojásban a csirkemelleket, majd a sajtos keverékben is.
Jól nyomkodjuk rá a sajtos kenyérmorzsát, hogy rátapadjon.
Mehet a tepsire, majd a sütőbe 15-20 percre.
Fordítsuk meg a csirkeszeleteket, öntsünk rá paradicsomszószt, a lereszelt mozzarellát, szórjuk meg petrezselyemmel és tegyük vissza a sütőbe még néhány percre.
Amint a sajt megolvadt és megpirult, már kész is.